Projekt Rosengård – 319 miljoner – Ensamkommande 8,6 miljarder

Vi säger ju ingen kommer undan, ingen! :D

Fredrik Reinfeldt: mänskliga rättigheter kan inte mätas i kronor och ören

Den som flyr undan förföljelse ska kunna få en fristad i Sverige och andra länder i Europa. Det är viktigt att påminna om att asylrätten är en mänsklig rättighet som inte kan mätas i kronor och ören. Den som kan försörja sig själv ska också få bosätta sig här genom arbetskraftsinvandring.

Projekt Rosengård – 156 utanförskapsområden

Sedan 2000 har 345 projekt, lite drygt två i månaden, startat i Rosengård, visar Sydsvenskans genomgång.

Kostnad: Drygt 319 miljoner kronor.

Företag: ensamkommande vinstmarginal 30% – Finansnetto 15% – Vi betalar

Ett 40-tal privata företag driver boenden för ensamkommande flyktingbarn och granskningen visar att en tredjedel av dem hade en vinstmarginal efter finansnetto på mer än 15 procent 2010.

Bland företagen finns allt från familjeföretag till de riskkapitalägda jättarna Carema, Attendo och Baggium. I en del bolag, däribland de tre jättarna, går det inte att utläsa lönsamheten på just flyktingbarnen eftersom den verksamheten är en för liten del av den totala verksamheten.

Några företag har en vinstmarginal på över 30 procent. Bland dem finns Folkhemmet Integration och Integreria, med boenden i Trelleborg, Ystad, Uppsala, Strängnäs, Uppsala och Umeå. Dessa ägdes i vår granskning av s-politikern Jan Emanuel Johansson, men även han har sedan sålt dem vidare till en riskkapitalägd koncern, Frösunda.

Biståndsminister Gunilla Karlsson måste stjäla 5300 miljoner från SIDA 2011

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Ensamkommande 3300 milj 2010

Det var i oktober som Migrationsverket lämnade sin prognos om 3.335 miljoner kronor för ersättningar och bostadskostnader. Men kostnadsutvecklingen för ensamkommande barns boende har ökat i en betydligt större omfattning än vad verket förutsåg” skriver generaldirektören Dan Eliasson till justitiedepartementet.

Annonser
av 11misslyckande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s