Malmö: Spara 260 miljoner – Projekt Rosengård – 319 miljoner

Det här är humor – När ska invånarna och väljarna få tycka eller är det något annat intresse som är viktigare? :D

Vi hade tänkt skämta Malmös hemlösa kostar 260 miljoner men använder oss av detta i stället! :)

Sverige behöver vara öppet för välfärd

– Eftersom jag tror på att vi behöver vara fortsatt öppna, eftersom jag tror på att om vi får fler jobb så säkrar det också vår egen välfärd, så kommer vi också att behöva jobb som är lite mindre kvalificerade för grupper som inte levt de perfekta liven eller pratar den perfekta svenskan eller som kommit från andra länder. Bra, schysta villkor ska råda. Det ska vara löner som man kan leva på, säger Reinfeldt till DN.

Malmö passerar 300.000 invånare

I veckan har Malmö firat att staden passerat gränsen 300.000 invånare. Rent faktiskt kan det saknas några hundratal invånare till den gränsen. Men med tanke på inflyttningen och de höga födelsetalen så är det en befolkningstopp som passeras under året. Industristaden Malmö nådde sin kulmen under 1960-talet med en definitiv vändning neråt på 1970-talet när den stora industrikrisen började välla in över Sverige. Efter det hade staden många tunga år med industrinedläggningar, hög arbetslöshet, växande fattigdom och befolkningsminskning. I mitten på 1980-talet bröts den nedåtgående trenden och på 90-talet fick befolkningssiffrorna en rejäl skjuts uppåt som fortsatt till i dag. När Malmö nu firar sin 300.000:e invånare sker det efter 25 år med oavbruten befolkningstillväxt.

Malmö 2012: 260 miljoner i förlust

MALMÖ. Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande, höjer ett varnande finger inför nästa års budgetarbete.

– Det finns inget utrymme för nya verksamheter eller satsningar.

I år räknar kommunen med att gå med 260 miljoner kronor i förlust. Men det kan bli värre, om kostnaderna för ekonomisk hjälp, hemlösa och assistansersättning drar iväg. Eller om skatteintäkterna inte blir som förväntat.

I en skrivelse till kommunens nämnder och styrelser varnar Reepalu att det kommer fler tuffa år. Fram till 2015 kommer det inte att finnas några extra pengar utöver befintlig verksamhet. I stället måste det kommunala arbetet inriktas på att hitta lösningar till lägre kostnader.

Projekt Rosengård: 319 miljoner – 1996 -2009

1996–1999 Blommanpengarna:

Kritiserat integrationsprojekt där pengarna, 56 miljoner kronor (varav en större del gick till Rosengård), lika gärna kunde ha kastats i sjön, enligt kritikerna.

2000–2006 Storstadssatsningen:
34 miljoner kronor per år till 123 projekt mellan 2000–2006, däribland språkskolor, mötesplatser, arbete, var några viktiga målområden.

2007–2009 Välfärd för alla:
Total mobilisering kring välfärdsfrågorna. Rosengård fick 31 miljoner kronor och satsade det mesta på studieverkstäder, fler vuxna i skolan och projektet Lugna gatan.

2009– Herrgårdssatsningen/ områdesprogrammen:
Kom till efter kravallerna i Rosengård våren 2009. Hittills har 11,6 miljoner satsats på mötesplatser, informationscenter och utökat samarbete med socialtjänst och närpolis.

Övrigt
152 ”övriga projekt” för 100 miljoner.
57 EU-projekt för 62 miljoner

Annonser
av 11misslyckande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s