AFC Ajax – 82 miljoner

AFC Ajax – 82 miljoner

Till våren flyttar en av svensk fotbolls största talanger genom tiderna ner till fotbollsmetropolen till Ajax.

I dagarna debuterar Zlatan Ibrahimovic för det svenska U21-landslaget. Debatten har gått het om huruvida han borde få spela i A-landslaget eller inte. Han har visserligen två A-landskamper på meritlistan men de var inomhus mot Färöarna och Finland.

För att ytterligare späda på Zlatan-cirkus så uppges det nu att Zlatan har tecknat ett femårs kontrakt med den holländska storklubben Ajax. Övergångssumman är inte officiell men det skulle förvåna mig mycket om den låg under 50 miljoner kronor.

Ajax har haft ögonen på Zlatan ett bra tag och hade under La Manga turneringen en talangscout som kollade upp honom och fällde följande kommentar om Zlatan. ”Zlatan är ingen spelare som behöver visa upp sig, han behöver bara säga Ja till den klubben han vill spela med”

Under turneringen gick ryktet att Ajax hade bjudit 30 miljoner för guldklimpen. Ett bud som avslogs och kort därefter slår Zlatan till med sitt beryktade drömmål.

Nu har vi Malmöfans bara fram till den 1 juli att fortsätta glädjas åt Zlatans konster (och få gråa hår när han stannar upp för att driva backen istället för att bara slå in den direkt till en fri Lillienberg).

Men som vanligt tycker jag att Hasse Borg verkar ha gjort en bra affär. Ajax är en rik klubb med antagligen världens bästa klimat för ungdomsspelare. Istället för att slänga iväg honom till Inter eller någon annan Multimiljonklubb och få några miljoner extra tycker jag Malmö FF gör rätt i att placera Zlatan i en klubb där han med största säkerhet kommer att lyckas. Där han får speltid så han på allvar kan slå sig in i landslaget och in i svenskarnas hjärtan. En klubb som kan fungera som den språngbräda Zlatan behöver för att nå sitt mål och bli världens bäste anfallare.

För Zlatan är unik. Jag ryser var gång hans känsliga fötter smeker bollen och hans makalösa dribblingar lyckas.

Låter jag frälst?

Jag är frälst. En sådan fantastisk fotbollsspelare som Zlatan kan inte lämna någon oberörd. Ni får själva avgöra när Cirkus-Zlatan kommer till er arena.

nboken.

Annonser
av 11misslyckande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s